72350857 2522160357821462 2145605394376949760 nTekaška prireditev v znamenju miru, strpnosti in solidarnosti.

Že sedemnajstič zapovrstjo je v Slovenj Gradcu v nedeljo 13.10.2019, potekala tekaška prireditev Tek miru. Prireditev, ki simbolizira mir, povezovanje, solidarnost in strpnost, je kljub lepemu vremenu tudi letos pritegnila manjše število domačih tekačev, a je bilo vzdušje v mestu vseeno prijetno in pozitivno.
Tek miru nosi ime po častnem nazivu GLASNIK MESTO MIRU, ki ga je naše mesto dobilo 1989. Prvi tek je bil organiziran na pobudo Športne zveze Slovenj Gradec leta 2003, izveden pa je bil v sodelovanju s Koroškim atletskim klubom Ravne. Že leta 2007 je izvedbo teka prevzel Atletski klub Slovenj Gradec, ki je bil v tem letu tudi ustanovljen.
V naši občini želimo s Tekom miru obeležiti dan Organizacije združenih narodov OZN, ki je bila ustanovljena 24. oktobra 1945 v San Franciscu, in izpostaviti vrednote te pomembne organizacije. Ker gre za občinsko prireditev je prisotne nagovoril tudi podžupan dr. Peter Pungartnik, ki je ob tej priliki poudaril pomen, ki ga ima šport v občini in izrazil nadaljnjo podporo le-temu.
Prireditev se je začela s Tekom dobre volje, ko so se tekmovalcem pridružili tudi navijači in gledalci, in skupaj pretekli 500m krog od Trga Svobode, preko Meškove in Poštne ulice do Glavnega trga. Sledili so ulični teki za otroke in tek družin, kjer se je tudi letos teklo veliko predšolskih otrok v spremstvu svojih staršev. Kot zadnji so štartali tekači na 10 000m in 5 000m progi.
Na startu različnih tekaških razdalj so se zbrali 203 tekači, največ, kar 83 se jih je podalo na današnjo najdaljšo preizkušnjo tek na 10 km, ki šteje tudi za Štajersko-koroški pokal, na 5 km jih je teklo 35. Navdušuje dejstvo, da so se daljših tekov, udeležili tako mladi do 19 leta starosti, kot starejši v starostni kategoriji do 89 let. Izstopala je tudi letos Kazimira Lužnik, ki je bila najstarejša udeleženka in pri svojih 85-ih, po 10 km nasmejana pritekla v cilj.
Uspešno so tekmovali tudi člani našega kluba, ki je bil danes tudi v vlogi organizatorja prireditve.
Zlate medalje so osvojili Anže Vivod, Alicija Mlakar, Maruša Al Hiasatd, Timotej Klemenčič, Urban Prošt, Aleksej Klemenčič, Kazimira Lužnik
Srebro so si pritekli Gaber Sovinc, Vid Vito Repanšek, Anika Senica, Ema Pika Raj, Hana Pokršnik, Jan Samec, Gaja Korošec in Zala Sekavčnik. Bron pa Kim Korb, Lili Ivana Raj, Uma Grušovnik, Lovro Krajnc, Neja Frajdl, Vita Vovk.

 

mala sola atlet slovenj gradec

atletika brez meja

atletska sola slovenj gradec

tekmovalna atletika 2

rekreativna atletika2