20150219 132919a

Uroš Verhovnik

Uroš Verhovnik je po izobrazbi profesor športne vzgoje. V športu profesionalno deluje 22 let. Od leta 2017 je  kot atletski trener zaposlen v Atletskem klubu Slovenj Gradec, pred tem je bil profesionalni trener v Koroškem atletskem klubu na Ravnah na Koroškem. Krajši čas je poučeval športno vzgojo na Prvi OŠ v Slovenj Gradcu in na Gimnaziji Ravne. V AK SG deluje od njegove ustanovitve v septembru 2007. Je strokovni vodja pionirske in mladinske atletike ter trener atletov v kategorijah U14,  U16, mladincev in članov. Zadnjih nekaj let pod njegovim vodstvom poteka tudi rekreativna vadba.

V preteklosti je bil tudi sam aktiven atlet, njegovi paradni disciplini sta bili tek na 400 (p.r. 48.55) in 800 m (p.r. 1:49.84). Bil je državni reprezentant, leta 1992 je nastopil na prvem uradnem nastopu slovenske atletske reprezentance na Slovaškem. Med njegove največje dosežke štejejo:

  • 3. mesto na Prvenstvu Jugoslavije za mladince v teku na 800m 
  • 1. mesto na Prvenstvu Slovenije za člane v teku na 800m (1996);
  • Večkratni član Slovenske atletske reprezentance.
 Andraž Nabernik

Andraž Nabernik

Andraž Nabernik je diplomant Fakultete za šport. Kot športni pedagog je zaposlen na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec. V Atletskem klubu Slovenj Gradec je zadolžen za načrtovanje programa in vodenje vadbe za pionirje. Je trener atletov starostne kategorije U12, U14 in U16. Vključen je tudi v sodniški zbor atletskih sodnikov koroške in aktivno pomaga pri izvedbi atletskih tekmovanj.

V mladosti je najprej treniral rokomet in kasneje atletiko. Tekmoval je v teku na 400, 800 in 1500m.

 Tadej Grilc

Tadej Grilc

Tadej je študent višje šole na Ravnah na Koroškem, smer Mehatronika. Na Fakulteti za šport se je usposabljal za vaditelja atletike in pridobil diplomo o usposobljenosti za strokovno delo v športu.  Je aktiven član Koroškega atletskega kluba in še vedno predan teku na srednje in dolge proge ( 800m do 42km). Na državnih prvenstvih je osvojil že več kot 25 medalj.  Večkrat je nastopil za slovensko atletsko reprezentanco in postavil mlajše članski državni rekord v maratonu. Je tudi član Koroškega zbora atletskih sodnikov in pomaga pri izvedbi atletskih tekmovanj. V atletskem klubu Slovenj Gradec je zadolžen za vadbo atletov starostne kategorije U10 in U12.

 Viktorija Pisnk 640 x 480

Viktorija Pisnik

Strokovna delavka varnosti in zdravja pri delu in  požarne varnosti, z 6. stopnjo strokovne izobrazbe. Zaposlena v  domačem družinskem podjetju. V mladosti je 6 let trenirala rokomet, nato atletiko discipline metov: disk, kopje in suvanje krogle. (Prvenstvo SRS leta 1980, 1981 2. mesto v metu diska in 3. mesto  v metu kopja). Po zaključku atletske kariere se je izobraževala in prejela diplomo TRENER II (specializirala mete). V OŠ Vuzenica je štiri leta samostojno  vodila krožek atletike, sedaj pa se je pridružila ekipi AK SG.

 

 Martina Lamut

Martina je po izobrazbi vzgojiteljica predšolskih otrok, zaposlena v vrtcu Slovenj Gradec. Na fakulteti za šport se je usposabljala za vaditelja atletike in pridobila diplomo o usposabljanju za strokovno  delo v športu. V Atletskem klubu Slovenj Gradec je zadolžena za vadbo predšolskih otrok.

Že od malih nog se ukvarja s športom. Trenirala je atletiko, njena paradna disciplina so bili  šprinti.  Sedaj raje teče na dolge proge, zato se pogosto udeležuje različnih rekreativnih tekaških tekmovanj. Prisegam na pregovor - Zdrav duh v zdravem telesu.

 rok Konecnik

 

Rok Konečnik

Rok Konečnik je diplomant Fakultete za šport. Specializiral se je na področju kondicijskega treniranja, ki vsebuje načrtovanje vadbenega programa ter fiziološke in bio-mehanične meritve športnikov. Poleg vaditelja atletike, ima še naziv učitelja plavanja, smučanja, teka na smučeh in vaditelja gimnastike. V mladosti je treniral rokomet in judo. Kasneje se je začel ukvarjati z rolkanjem in deskanjem na snegu, kar počne zadnjih 18 let. V Atletskem klubu Slovenj Gradec je zadolžen za načrtovanje in izvedbo programa atletike predšolskih otrok ter vodenje atletske vadbe za osnovnošolce. Zaveda se, da je oblikovanje mladih za športnega pedagoga priložnost, a hkrati velika odgovornost.

 Irena Kuperti 361 x 640

Irena Kuperti

Irena je po izobrazbi univerzitetna diplomirana sociologinja kulture in zgodovinarka. Že od nekdaj se zelo rada ukvarja s športom. V mladosti je trenirala smučanje. Od leta 2012 pa je učiteljica smučanja in se pogosto vključuje šol v naravi. V Atletskem klubu Slovenj Gradec sodeluje pri vadbi za predšolske otroke.

 

Mojca Koren

 Mojca Verhovnik 2 2

Mojca Verhovnik

Mojca Verhovnik je po izobrazbi magistra psihologije. Na Fakulteti za šport se je usposabljala za vaditelja atletike in pridobila diplomo o usposobljenosti za strokovno delo v športu. Je predsednica Atletskega kluba Slovenj Gradec, zadolžena za organizacijo in koordinacijo dela ter zagotavljanje pogojev za kvalitetno izvedbo atletskega treninga. Vključena je tudi sodniški zbor atletskih sodnikov koroške in aktivno pomaga pri izvedbi atletskih tekmovanj.

mala sola atlet slovenj gradec

atletika brez meja

atletska sola slovenj gradec

tekmovalna atletika 2

rekreativna atletika2