70513667 2469292146441617 3881799095756521472 nKoroški atletski klub je bil v soboto in nedeljo, 14. in 15. 9.2019, organizator državnega prvenstva v atletiki za starostno kategorijo U16.
Za čim boljše uvrstitve se je potegovalo tudi 27 atletov in atletinj Atletskega kluba Slovenj Gradec.


Uspešno so tekmovali že prvi dan. Na stezo se je kot prvi podal Timotej Klemenčič, ki se je v tekmovalni hoji uvrstil na 2.mesto. Sledila je zlata medalja Ivane Simonović v troskoku. Gaja Korošec si je v teku na 300m priborila bronasto medaljo, Janine Lužnik pa srebrno v metu diska. Na stopničke sta stopila tudi Jošt Pušnik in Aljaž Prednik, ki sta v skoku v daljino osvojila 2. in 3. mesto. V izenačenem boju in silovitem finišu je Aleksej Klemenčič le za 2 stotinki zgrešil zlato medaljo v teku na 1000m. Zaključek prvega tekmovalnega dne so dodatno popestrili Jošt, Aleksej, Aljaž in Grega Nabernik z uvrstitvijo na 2. mesto v štafeti 4×100m.
Ne le medaljisti, v močni konkurenci so odlično tekmovali tudi vsi ostali. Tik pod stopničkami sta ostala Leja Bricman v metu diska in Urban Prošt v teku na 300m. Uranc Nik je bil v teku na 300m dvanajsti, pri dekletih pa so v isti disciplini poleg Gaje nastopile še Tjaša Mori, Nastja Šumah, Šaloven Lara, Frajdl Neja, Kelaidis Melina in Šaloven Hana. Nuša Lužnik je bila šesta v metu kopja. V teku na 1000m sta nastopila poleg Alekseja še Nejc Blažun in Aleksander Pohovnikar, ki je na atletski stezi tekmoval prvič. Na isti razdalji sta med dekleti tekmovali tudi Lana Potočnik in Ema Bath. Dekleta so bila v štafeti 4x100m šesta.
Drugi tekmovalni dan so atleti in atletinje osmim medaljam prvega dne dodali še 6 lovorik. Srebrne medalje so osvojili Urban Prošt v teku na 300m z ovirami, Nuša Lužnik v suvanju krogle in Aleksej Klemenčič v teku na 3000m. Alekseju je zlata medalja tudi tokrat ušla le za 2 stotinki. Na stopničkah so stali tudi naši skakalci. V skoku v višino si jo je priskočil Jošt Pušnik, v daljini pa Ivana Simonović in Aljaž Prednik. Grega Nabernik se je uvrstil v finale teka na 100m in končal na 5.mestu. V isti disciplini je tekmoval tudi Jan Samec, ki se na atletskih stezah šele kali. V B finalu teka na 100m je Gaja Korošec premagala vse konkurentke in zasedla končno 7.mesto. V teku na 100m je tekmovalo kar 75 deklet. Poleg Gaje so odlično tekmovale tudi Nastja Šumah, Lara Šaloven, Tjaša Samec, Neja Frajdl, Sara Krajnc, Hana Šaloven in Tjaša Mori. Hana, Lara in Katarina Majcen so tekmovale tudi v skoku v daljino. Na najdaljši preizkušnji za dekleta, teku na 2000m, sta tudi danes tekli Ema Barth in Lana Potočnik. Na najdaljši razdalji za fante pa poleg Alekseja tudi Nejc Blažun, ki je v cilj pritekel deseti. Leja Bricman in Janine Lužnik sta tekmovali v suvanju krogle. Leja je bila sedma, Janine pa deveta. Uspešno sta tekmovali tudi ekipi v štafeti 4x300m. Fantje so bili so četrti, dekleta pa sedma.
Vse tekmovalce in tekmovalke je spremljal in jih spodbujal tudi naš poslanec v državnem zboru Jože Lenart, ki ima pomembne zasluge za obstoj Atletskega kluba Slovenj Gradec. Bil je namreč pobudnik za ustanovitev in aktiven član izvršnega odbora. V atletskem klubu, ki je bil predhodnik sedanjega, pa je bil tudi trener.

 

mala sola atlet slovenj gradec

atletika brez meja

atletska sola slovenj gradec

tekmovalna atletika 2

rekreativna atletika2