58595587 2232026496834851 5487433075602227200 nUspešno izpeljane priprave v Medulinu (26.4. - 1.5.2019)

Atleti in atletinje že tradicionalno prvomajske počitnice preživijo na pripravah. Letos so se mladincem in starejšim pionirjem, pridružili tudi mlajši, tako je bila ekipa številčnejša kot običajno, številčnejša pa je bila tudi trenerska zasedba. Za 24 slovenjgraških in 6 ravenskih atletov so skrbeli kar trije trenerji. Poleg Uroša Verhovnika, ki se priprav udeležuje redno, še Andraž Nabernik in Martina Lamut. Vsaka skupina atletov ima namreč glede na prednostno atletsko disciplino svoj program.
V tem času v Medulinu potekajo tudi nacionalne priprave v organizaciji Atletske zveze Slovenije, zato imajo atleti in atletinje možnost trenirati z vrstniki, s katerimi se sicer srečujejo na tekmovanjih. Ob enem so jim za trening poleg njihovih, na voljo tudi nacionalni trenerji znotraj posameznih panog.
Medulin nudi tudi sicer izjemno dobre pogoje z trening. Atleti in atletinje so nameščeni v hotelu Belvedere (Park Plaza), ki zagotavlja udobne namestitve, in kar je še posebej pomembno odlično hrano, ki jo mladi zaradi intenzivnosti treningov, še posebej potrebujejo. Neposredno ob hotelu je urejeno metališče, nekaj 100m stran je atletski stadion. Za kilometraže pa je najbolj primeren kamp Medulin, okoli katerega so že leta začrtane razdalje. V hotelu sta tudi fitnes in bazen.
V času nacionalnih priprav so za atlete in trenerje organizirana predavanja. Mladi so sodelovali tudi pri oblikovanju mini filmčka proti zlorabam dopinga v športu.
Letošnje vreme je bilo bolj muhasto. Temperature so bile nekoliko nižje kot smo jih običajno navajeni, menjala so se obdobja sonca in dežja, pa vendarle smo lahko izpeljali vse treninge po planu. Atleti in atletinje so se domov vrnili seveda utrujeni, a tudi bolje pripravljeni in utrjeni na sezono, ki je pred njimi.

 

mala sola atlet slovenj gradec

atletika brez meja

atletska sola slovenj gradec

tekmovalna atletika 2

rekreativna atletika2