DSC 0620 2Dijakinjam Gimnazije Slovenj Gradec, učencem Prve in učenkam Druge osnovne šole je uspel zgodovinski preboj.

Finale ekipnega prvenstvo v atletiki za dijake in dijakinje srednjih šol je potekalo v Mariboru, 10.10.2018. Slovenjgraške gimnazijke so izboljšale svoj rezultat s področnega tekmovanja kar za 300 točk in se med 60 srednjimi šolami uvrstile na 10. mesto. K visoki uvrstitvi je točke prispevalo 16 dijakinj, med katerimi je bilo tudi 6 atletinj našega kluba: Neža Jelen Križovnik (100m), Vita Vovk (100m), Zala Katarina Hovnik (400m), Veronika Pisnik (400m), Zala Sekavčnik (1000m) in Lana Verhovnik (krogla). Največ, kar 868 točk, je zbrala Zala Sekavčnik z osvojenim 2. mestom v teku na 1000m.

Učenci Prve osnovne šole Slovenj Gradec in učenke Druge osnovne šole je finalna preizkušnja čakala 11.10.2018 v Velenju. Vstopnica za finale je bila težko dostopna, saj je nanjo prežalo kar 130 slovenskih šol, v finale pa se jih je uvrstilo šestnajst. Po izjemno borbenem nastopu v vseh disciplinah so učenci Prve osnovne šole Slovenj Gradec dosegli skupno 8. mesto. Končni točkovni izračun pa je pokazal, da bi z nekaj več športne sreče lahko stopili celo na zmagovalne stopničke. Razlike med šolami so bile namreč izjemno majhne. Najboljšo uvrstitev je za Prvo OŠ dosegel naš atlet Aleksej Klemenčič s 1. mestom v teku na 1000 m. Visoko, na 3. mesto se je uvrstila tudi štafeta 4 x 100m, v postavi atletov AKSG - Nejc Mojškerc, Aljaž Prednik, Aleksej Klemenčič, Jošt Pušnik. Aljaž se je tik pod stopničke – na 4. Mesto uvrstil v skoku v daljino, visoka uvrstitev je uspela tudi Joštu v teku na 60m, kjer je bil peti. Od naših atletov sta Prvo osnovno šolo na finalu v Velenju zastopala tudi Nik Uranc (300m) in Nejc Blažun (1000m).
Odlično so tekmovale tudi učenke Druge osnovne šole, ki so se uvrstile na deseto mesto. Tudi v ekipi deklet je bilo več naših atletinj. Najuspešnješa je bila Lužnik Janine, ki je zmagala v suvanju krogle. V isti disciplini je tekmovala tudi Lea Bricman in se uvrstila na peto mesto. Peti sta bili v svojih disciplinah tudi gaja Korošec (60m) in Nuša Lužnik (krogla).

 

mala sola atlet slovenj gradec

atletika brez meja

atletska sola slovenj gradec

tekmovalna atletika 2

rekreativna atletika2